Magyar Deutsch

Elérhetőség

Kandalló Bemutatóterem

Cím: Győr, Álmos u.10.
Fax: +36-96/447-502
Mobil: +36-30/939-0044
+36-30/640-4492
Web: www.csaktornyaikandallo.hu
E-mail: csaktornyai@t-online.hu

Nyitva tartás:
Keddtől-péntekig 10:00-16:30
Szombat és nyitvatartáson kívül, telefonon előre egyeztetett időpontban
Galéria

csk03

A kandallókról

 FacebookTwitterGoogle BookmarksiWIWNyomtatás
Ki ne álmodozott volna már róla, hogy téli estéken a kandalló varázslatos fényeinél, a tűz pattogó ropogását hallgatva pihen a meleg lakásban?

Mi segítünk megvalósítani ezt az álmát! Kiváló minőségű és első osztályúan kivitelezett kandallóinkkal garantáltan Ön is meg lesz elégedve.

Nyitott, illetve zárt tűzterű kandallók készítésében is örömmel állunk rendelkezésére.

A nyitott tűzterű kandallók célja elsősorban, hogy a tűz varázslatos hangulata a lakásban  érvényesüljön. Hatékonyságuk elég alacsony kb. 20%. Mai energia árakat figyelembe véve korszerűtlen készüléknek minősülnek, hiszen használatukhoz szinte egy erdőre van szükség.

A zárt tűzterű kandallók elérhető áron kínálunk öntöttvasból vagy samottozott kivitelű termékeket. Ugyanabban a látványban részesülhet, mint a nyitott tűztér esetén, míg energiatakarékossági szempontból ez a megoldás gazdaságosabb. Hatékonysága: kb. 75-80%. A ma kapható korszerű típusok jelentős része alkalmas akár a teljes ház fűtésére, ill központi fűtésre is köthető. A minőségi teljesen zárt rendszerrel üzemelő takarékos tűztérbetétek  egyenletesebb meleget adnak, a készülékkel lassú égés érhető el: 10-12 órás égési idő (száraz tüzifa esetén) sőt biztonságosabban hagyható felügyelet nélkül. A kandallókat többnyire száraz fával fűtjük, mert ennek égése tökéletesebb és így a kandallóval nagyobb  hatásfok érhető el. Fűtésre legalkalmasabb fafajták bükk, tölgy, akác, kőris, éger és a gyümölcsfák mivel ezek keményfák. A puhafák gyorsabban égnek és hamarabb kihűl a parazsuk, hirtelen termelnek nagy hőt ami károsíthatja a készüléket és a kéményt is.

Ha 100 000 Forint felett vásárol nálunk, a szállítási költség miatt sem kell aggódnia, azt mi álljuk.
Elérhetőségünk: 06/30-640-44-92

Szakembereink nagy tapasztalata, hozzáértése tesz minket alkalmassá arra, hogy a tervezéstől, az Ön igényeinek felmérésétől egészen a kivitelezésig tökéletes munkát végezhessünk. Keressen minket bátran!

Pár szóval bemutatnánk a legújabb gyártású tűztércsaládunkat.

- Technikal öntvény és lemezházas tűztércsalád:

...

- légfűtéses PANTECH és PANTERM  tűztércsalád:

A szilárd fűtőanyaggal működő zárt tűzterű kandallóbetéteink magas minőségű hosszú élettertamú készülékek. Rendelkeznek tűztereink nagy falvastagsággal, igen magas hőleadó felülettel, és fokozottan jó anyagminőséggel. Adott kategóriában a legnagyobb súllyal rendelkeznek tűztereink, melyek a legszigorúbb TÜV európai normás vizsgálatokon az elérhető legjobb minősítést kapták. 5 és 7 év garanciás tűztereink a megfelelő kiegészítő használatával 80% feletti hatásfok leadására képesek. Külső levegő ellátással zárt rendszerben, konvekciós elvezetéssel is építhető tűzterek.

- Központifűtésre köthető PANAQUA tűztércsalád

Vízköpenyes tűztércsalád nagyon jó alternatívát kínál a családoknak,  a növekvő gázárak mellett hosszú távú megtakarításra. A készüléket vastag falazat, kitűnő szabályozhatóság, hosszú élettartam jellemzi. 10KW-tól - 30KW teljesítményig.


Hatékony fűtés kemény- és száraz tűzifával

Amikor tűzifát választunk, akkor leginkább két szempontot szoktunk figyelembe venni. Egyik, hogy mennyi pénzt szeretnénk rászánni. A másik pedig, hogy ezért az összegért olyan tűzifát vásároljunk, amely magas fűtőértékkel rendelkezik. Legjobb fűtőértéke a száraz keményfa tüzelőnek van.

Száraz tűzifa: Előnyös vele fűteni, mert víztartalma nagyon minimális 20% ( 2-3 éves szárítás után), így nagyobb fűtőértékkel rendelkezik, mint a többi fa tüzelőanyag. Könnyedén meggyullad és sokáig ég. Ha száraz keményfával fűtünk, akkor elkerülhetjük a készülékünk kátrányosodását. Rossz minőségű vagy túl nedves a tüzifánk, ha nehezen gyullad meg a fa büzölög és nagyon kormozza a tűztér üvegét.

Fontos! A tűzifát ajánlatos 2-3 évig széljárta, de esőtől védett helyen tárolni, hogy nedvességtartalma lecsökkenjen a megfelelő értékre, ezáltal a fűtőértéke a legmagasabb legyen.

Ha ezekkel a fűtőanyagokkal használja a tőlünk vásárolt berendezéseket, sokáig problémamentesen nyújthat meleget Önnek és családjának!
Csáktornyai Kandallók © 2005. Minden jog fenntartva.